Open Collective
Open Collective

Center for Displaced Ukrainians

Vi söker samarbetsparter för att hålla öppet på Center for Displaced Ukrainians i Frihamnen i Stockholm. Om sju företag bidrar med 10,000 kr var i månaden kan vi hålla öppet tillsvidare.

Varje dag anländer människor från Ukraina till Sverige, och Stockholm öppnar sin famn. Det finns ett stort behov av stöd när människor hamnar i ett nytt land på obestämd framtid. Hos oss i Frihamnen i Stockholm får de stöd med svenska språket,  pappersarbete, arbetsförmedling och kurser i svenska lagar och regler. Vi ordnar också sociala aktiviteter för kropp och själ, som konstterapi, gruppterapi, yoga, barnaktiviteter och café. 

En gång i veckan matchas nykomna med människor som erbjuder bostad i samarbete vår systerorganisation Carebridge. Volontärer säkrar identiteten hos båda parterna, håller kontakten under hela boendetiden och assisterar med information. Vid varje tillfälle hjälper vi 50 nykomna och deras respektive värdfamiljer mötas över lunch, få information och grundläggande förnödenheter innan de gemensamt åker hem.


 -> Sponsra med ett valfritt belopp i månaden eller engångsdonation

-> Bli huvudsponsor till Center for Displaced Ukrainians


 -> Följ vår verksamhet på Facebook

Share