Open Collective
Open Collective
Loading

Youth for Climate

@youthforclimate

Belgische jongeren beweging van klimaatactivisten

Contributions


About


Crowdfunding "A journey for Change"

Drie jonge klimaat activisten, Anuna De Wever, Adelaide Charlier en Josefien Hoerée werden uitgenodigd om de COP 25 klimaat conferentie in Chili bij te wonen. Hun doelstelling is om samen met andere klimaatactivisten van over de hele wereld – en Greta Thunberg - de bewustwording bij wereldleiders te doen groeien over de urgentie om de klimaatcrisis op te lossen. Op 2 oktober zeilen ze met 30 andere Europese jongeren naar de COP en willen hiermee aandacht vragen voor de impact van de luchtvaart op ons klimaat en het onderzoek stimuleren naar duurzame alternatieven (https://www.sailtothecop.com/).

Op hun weg naar Chili zullen ze het Amazone woud bezoeken waar ze werden uitgenodigd door lokale Chiefs. Hun doel is hier aandacht vragen voor de cruciale rol die het Amazone woud speelt in het tot stand houden van ons klimaat systeem en voor het redden van onze planeet. Vanuit het Amzone woud, zullen ze per bus naar de COP bijeenkomst reizen. Daar werd de delegatie uitgenodigd om verschillende events bij te wonen en speeches te geven samen met Greta Thunberg.

Youth for Climate heeft financiering van verschillende sponsors kunnen verzekeren om deze "Journey for change" waar te maken. Echter, we zijn nog op zoek voor bijkomende financiering om een documentaire te maken van deze reis. Deze documentare zal worden gebruikt tijdens sensibiliseringsacties en events van Youth for Climate. Deze documentaire zal de verschillende stappen van de reis in beeld brengen van Europa naar Santiago. In het amazonewoud zal het belang van dit woud voor onze planeet worden duidelijk gemaakt en zal de ontmoeting met de lokale bevolking in beeld worden gebracht – wat een heel bijzonder en uniek gebeuren is.

De documentaire kan worden getoond op verschillende plaatsen in België (scholen, organisaties, events, enz…) Om deze documentaire te realiseren zetten we een crowdfunding op.

Dank u voor uw bijdrage, we rekenen op jou om de mensheid mee te redden!

Anuna, Adelaide en Josefien

Open Collective
Make your community sustainable.

Platform

Join

  • Create a Collective
  • About Fiscal Hosting
  • Discover
  • Find a Fiscal Host
  • Become a sponsor
  • Become a Host

Community

Company