Open Collective
Open Collective
Back to conversations

Egde banding

Marius

Posted on November 30, 2022

Hello, 
I'm having issues with exporting measurements. After smart paint tool update, when I apply edge banding it reduces the dimension by required thickness and everything is showing properly on open cutlist, but when I want to export dimensions, it does not reduce the dimension as required. Anyone know how to fix it?

Marius

Posted on November 30, 2022

Martin Mueller

Posted on November 30, 2022

Hi Marius,

Is your version of OCL 4.0.1? You will find the version number by clicking on about (bottom right corner of the open OpenCutList window).

I thought we fixed the problem in that version, see CHANGELOG.

Marius

Posted on November 30, 2022

Thank you so much for fast reply. I have newest update (it looks like that to me) . 

Martin Mueller

Posted on November 30, 2022

The column "Width - raw" should show 618.0 unless you have changed the formula behind that column.

Please check the function symbol in tab "Customization" of the Export Dialog.

Marius

Posted on November 30, 2022

I have not changed anything, my colleague experiencing same issues.
 

Martin Mueller

Posted on November 30, 2022

Is it possible to send us the SketchUp file, showing the problem? You can use the link "Report a bug".

Marius

Posted on November 30, 2022

Thank you so much for your help, I just send an email with the file

Martin Mueller

Posted on November 30, 2022

Hi Marius,

Thank you for the file. We have not yet found the source of the error. But you can do the following thing that should fix it: From the Export Dialog, click on the "Factory preset". This will reset the columns.

Note: I think we found the error. When exporting the List of Instances from the Export Options instead of the Parts List, then the reduction is not computed correctly.
👍️  1

Boris Beaulant

Posted on December 1, 2022

Hi,

This bug will be fixed in the next release. Sorry for the inconvenience.

Conversation followers