Open Collective logo
Open Collective

Crowdfunda Katarina!

Vill du hjälpa oss höras genom det brus som gammelpartierna smetar ut i valrörelse efter valrörelse? Vill du se en nytändning för demokrati och delaktighet i Sverige? Bidra till Piratpartiets valkampanj! Pengarna går i första hand till att säkerställa att vår partiledare, Katarina Stensson, kan leda kampanjen på heltid.

Du är viktig. Din insats spelar roll. Vi arbetar för att varje medborgares röst ska höras och insats värderas, inte bara i val var fjärde år utan kontinuerligt. Vi vill stärka den praktiska demokratin, och flytta politiska beslut närmare de som påverkas av dem. 

Vi har ingen medlemsavgift, för vi anser att det är allas rätt att kunna engagera sig politiskt. Istället har vi tillit till att de av våra medlemmar och sympatisörer som har de ekonomiska förutsättningarna att bidra gör det, frivilligt, och att de som inte har det bidrar på andra sätt.

Under ett valår betyder ditt bidrag mer än någonsin, oavsett om det är ett ekonomiskt bidrag, en delning, eller en liten arbetsinsats i valkampanjen.

Tack för att du stöttar Piratpartiets valkampanj!

Home party 
För dig som har möjlighet att ge ett större bidrag har vi extra ess i rockärmen.

Lägger du 10 000 kr eller mer så kan du plocka fram inbjudningarna och bjuda in till ett piratpolitiskt Home party där Katarina själv kommer som gäst. 

Lägger du 5 000 kr har du en stol reserverad vid bordet till en betald middag med Katarina, där ni kan diskutera samhällsutvecklingen eller fråga ut henne inför valet.

Bakgrund
Piratpartiet lever inte på bidrag som riksdagspartierna, utan förlitar sig helt på donationer från medlemmar och sympatisörer. Det gör att våra inkomster ett normalt år inte räcker till att ha någon anställd.

Frivilligt engagemang är vår energikälla, vilket är en styrka. Men under ett valår ligger förväntningarna på vår partiledare att finnas tillgänglig, att höras och synas, högre än normalt, och det kräver tid. Dessutom behövs hon för att leda och utbilda de många medlemmar som vill engagera sig i valkampanjen. Som ett mindre parti måste vi också själva lägga ut valsedlar i alla vallokaler i hela landet, och den enorma insatsen måste koordineras.

Syfte
Genom att arvodera vår partiledare kan hon finnas tillgänglig på heltid för att se till att vår politik hörs och syns, och för att motivera och leda aktivister och medlemmar i valkampanjen. 

Omfattning
Vårt mål är att Katarina ska finnas tillgänglig att arbeta med Piratpartiets valkampanj på heltid från början av juli till mitten av september, med undantag för två veckors semester. Om målet för insamlingen inte nås kan omfattningen minskas till halvtid fram till mitten av augusti, och därefter heltid under valspurten. 

Lönenivån kommer sättas till 25 000 kronor i månaden innan skatt för heltid.

Arbetsbeskrivning
Partiledaren tar ett helhetsansvar för att Piratpartiets politik kommuniceras både inom partiet och utåt. Dessutom har hon ett gemensamt ansvar tillsammans med partisekreteraren att rekrytera, engagera och aktivera medlemmar i valkampanjen. Såhär kommer Katarina att prioritera sitt arbete:

  1. Samarbeta med partisekreteraren samt Ung pirats ordförande för att rekrytera, engagera och aktivera medlemmar i valrörelsen
  2. Jobba med partiets och partiledarens sociala medier
  3. Stötta och delta på lokala piratarrangemang
  4. Delta på relevanta debatter, seminarier och evenemang
  5. Ansvara för att debattartiklar och andra texter skrivs och publiceras
  6. Lyfta fram och stötta kandidater i deras kampanjer
  7. Delta i arbetet med att ta fram kampanj-/valmaterial

Tack för att du stöttar Piratpartiets valkampanj!

Andra sätt att donera

Donera regelbundet, bli guldpirat!

Swisha valfritt belopp till123-1792159 och märk donationen med ”Katarina”. 

Share

Goal kr75,000 SEK

Amount raised

kr 48,018.11 SEK

Still to contribute

kr 26,981.89 SEK

Share

69 individuals and 1 organization have contributed to this goal

Join us in contributing to this tier!

Mattias Bjärn...

Admin

kr 12,500 SEK

Tomas Aschan

Crowdfunda Katarina!

kr 10,000 SEK

root

Crowdfunda Katarina!

kr 2,800 SEK

Mattias Rubenson

Admin

kr 2,000 SEK

Fredrik Blom

Valsedlar 2022

kr 2,000 SEK

Martin Jakobsson

Valsedlar 2022

kr 1,850 SEK

Markus Rehn

Guldpirat

kr 1,600 SEK

Martin Söderholm

Valsedlar 2022

kr 1,500 SEK

Andreas Holmq...

Guldpirat

kr 1,500 SEK

Elin Andersson

Crowdfunda Katarina!

kr 1,337 SEK

Jhn

Crowdfunda Katarina!

kr 1,000 SEK

Hans Davidsson

Crowdfunda Katarina!

kr 1,000 SEK

kr75,000 SEK goal

kr48,018.11 SEK raised (64%)

Share