Open Collective
Open Collective
Loading
Vi närmar oss målet och arbetet har börjat!
Published on July 12, 2022 by Katarina Stensson

Hej kära piratsympatisör!

Först vill jag rikta ett stort stort tack till dig som hjälpt till! Du betyder så mycket.

Sedan vill jag ge dig en liten uppdatering av läget med den aktuella crowdfundingkampanjen, och vad jag och resten av partiet sysslar med just nu.

Målet med kampanjen var att jag som partiledare skulle kunna jobba med partiet på heltid från 1 juli fram till valet. När vi närmade oss juli stod kampanjen på 64 % (plus lite som kommit in via swish), vilket var tillräckligt för att vi skulle vara säkra på att vi ror detta i hamn.

Resultatet är att jag från den 1 juli har jobbat för Piratpartiet, tack vare er!

 Första veckan har varit händelserik:
  • 2 juli höll partistyrelsen styrelsemöte (protokoll finns här för alla medlemmar som har konto på vår dokumentportal).
  • 3-6 juli gick Almedalsveckan av stapeln, den största årliga fysiska mötesplatsen för politik och civilsamhälle i Sverige. Ett 15-tal pirater var på plats, vi höll ett antal seminarier och tal samt passade på att prata med medborgare och organisationer med gemensamma intressen.
  • Vi är i slutfasen av att ta fram kampanjmaterial; afficher och informationsmaterial till valkampanjen. Vi slipar på slogans och design till afficher.
  • Jag har följt upp en del kontakter från Almedalsveckan, bland annat pratat med forskare som guidar offentlig sektor i hur man kan jobba med open (source, data, standards, governance) i digitaliseringen.
  • Digital services act och Digital markets act är två stora lagpaket som kommer att styra internets utveckling de närmsta decennierna. De röstades i veckan igenom i EU-parlamentet, och jag har tittat lite på hur vi kan sammanfatta dem och effekterna av dem på ett överskådligt sätt för er, för journalister och andra som påverkas.
  • Har fixat en del administrativt med bank och arbetsgivarregistrering.
Jag kommer försöka uppdatera er varje vecka kring vad jag gör så att ni ser var era pengar tar vägen (det blir antingen här eller på min blog (som har varit lite sovande)). I veckan kommer jag även kontakta dem av er som donerat lite mer för att boka in home parties. Vi kommer också lägga lite krut på att få kampanjen i mål, och har satt ett officiellt slutdatum för den till 31 juli.

Slutligen vill jag be dig berätta för en vän att du bidragit till kampanjen och tipsa dem om att göra detsamma! 

Hör av dig om du har några som helst frågor eller tankar: [email protected]

Hälsningar,
Katarina Stensson
Partiledare Piratpartiet