Open Collective
Open Collective
Loading

DKC Bućkuriš

An experimental open doors event at DKC where people can organise/ exhibit their work or just hang out and eat pancakes.

Thursday, November 16, 2023, 7:00 PM - 11:00 PM (UTC+02:00)
Created by: DKC Sarajevo

About


  
★16. 11. (četvrtak) // 19:00-23:00★ 

Program (možda bude još šta):

19:00-23:00 Radionica sito štampe
19:00-23:00 DKC šank feat. PJ (pancake jockey) HanAzra
19:30-20:00 ARTIST ON TOUR. THE MOVIE

Krenuli smo da pravimo Bućkuriš i pozivamo vas da nam predložite aktivnosti koje bi željeli raditi u DKC-u! Svakog drugog četvrtka od 19 do 23 sata očekujte otvorena vrata Doma pisaca. Svratite sami ili sa društvom na kafu, sok ili pivo, ponesite društvene igre, papir, kist, laptop i bilo šta što vas interesuje. Uživajte u raznolikom sadržaju našeg Bućkuriša kojeg ćete sami kreirati ili samo svratite na druženje. Važno je da ste tu i da provodimo vrijeme skupa!
 
IDEJA: Da li imate radove, pjesme, tekstove koje želite podijeliti s drugima? Da li želiš da organiziraš jam sesiju ili da održiš besplatnu radionicu? Da li ste aktivistička ili umjetnička grupa i voljeli biste se predstaviti široj zajednici? Da li ste samostalni izdavač fanzina, knjiga, stripa, muzike i hoćete da prodajete svoje radove? Da li se bavite triftanjem, secondhand modom, rukotvorevinama? Otvoreni smo za sve ideje. Piši nam na društvenim mrežama ili na email adresu [email protected]
 RADIONICA: Tokom prvog Bućkuriša održavat će se radionica sito štampe. Naučite osnove štampanja na tekstilu i papiru, sa već pripremljenim motivima. Preporučujemo da se ponese tekstil od prirodnih vlakana na kojem bi se štampao motiv, npr. majica, jastučnica, ceker ili komad tkanine koji poslije može da se iskoristi kao prišivka, zastavica ili “nešto sasvim deseto”.
 
FILM: Također, premijerno ćemo prikazati kratki film "ARTISTS ON TOUR. THE MOVIE" od umjetničkog dvojca pod imenom Leefwerk @leefwerk kojeg čine Niels Coppens i Roman Luterbacher. Film dokumentuje tri mjeseca "svjetske" turneje po evropskim gradovima u kojima dvojac na javnim površinama izvodi performans u nadi da postanu svjetski priznati umjetnici.

PALAČINKE: Jesmo vam rekli da ćemo praviti veganske palačinke i kokice? Idućeg četvrtka palačinke vrte naš resident PJ (pancake jockeys) HanAzra.

Our team

Mahir

Admin
Let's get this water!

Faris

Admin

Asja

Admin
kiša_metaka_daj_pare.mp3 💦