Open Collective
Open Collective
Loading

Grundkurs i omställning - Skaraborg

En helgkurs där du får verktyg i hur du ställer om ditt lokala sammanhang.

Saturday, October 28, 2023, 12:00 PM - Sunday, October 29, 2023, 4:00 PM (UTC+02:00)

About


Funderar du på hur du kan bidra till ett samhälle som kan blomstra, även under kristider? Den här helgkursen ger inspiration och verktyg för att du ska kunna starta ett omställningsinitiativ där du bor, eller verka för omställning till hållbarhet i din förening, på din arbetsplats eller i ditt eget liv.
Kursen ger handfasta exempel, djupare reflektioner, praktiska tips och värdefulla nätverk i ett omväxlande och kreativ upplägg. Såväl inre som yttre omställning, på såväl individ- som lokalsamhällenivå, behandlas. Nya insikter och ökad medvetenhet brukar lyftas fram som positivt i kursvärderingen efter den här kursen.

Plats: Kultur i Stenum, Stenums gamla folkskola, Skara Kommun.
Tid: Lördag kl 10-18 och Söndag kl 9-16
Kostnad: Kursen är kostnadsfri, men mat köper du till självkostnadspris. Fika och lunch båda dagarna betalas vid ankomst Lördag.
Anmälan: https://forms.gle/3YRMjKttWwcvCFay6
Kursledare: Arci Pasanen och Fredrika Tidermark från Omställningsnätverket.
Arrangörer: Leader Nordvästra Skaraborg genom projektet Lokala Miljölösningar, NBV, Omställningsnätverket och Kultur i Stenum.


Bakgrund
Grundkurs i Omställning (Transition Launch) kommer ursprungligen från internationella Omställningsrörelsen (Transition Network) men är anpassad till och väl beprövad för svenska förhållanden. Du får uppleva en rad spännande metoder som du själv direkt kan använda i grupper du arbetar med.


Om Omställning
Vi lever i en tid där mycket står på spel, budskapen är motsägelsefulla och oron breder ut sig. Krig i närområdet som varvas med larmrapporter om energipriser, ekosystemkollaps, livsmedelskris, ohållbar tillväxtekonomi, klimat, avgrundsdjupa orättvisor kan kännas förlamande.
Omställningsrörelsen tar avstamp i kriserna men fokuserar på att finna alternativa vägar för att möta en osäker framtid. Möjlighetstänkande, vision och samverkan kan skapa ett mer livsvänligt, rättvist och hållbart samhälle här och nu. Enkla saker som att odla mer av sin egen mat, samäga, byta och hjälpas åt i bygden är viktiga milstolpar för en större förändring och en enda människas perspektivskifte kan få oanade spridningseffekter. Omställning är att börja leva den framtid vi längtar efter och ha roligt tillsammans under tiden.
Kursen är kostnadsfri, men kräver anmälning. Mat till självkostnadspris betalas vid kursstart. Kursen arrangeras inom Leader Nordvästra Skaraborgs projekt Lokala Miljölösningar.

Our team

Arci Pasanen

Admin
För en rörelse som verkar för Livet!

Carl

Admin
Open Collective
Make your community sustainable.

Platform

Join

  • Create a Collective
  • About Fiscal Hosting
  • Discover
  • Find a Fiscal Host
  • Become a sponsor
  • Become a Host

Community

Company