Open Collective
Open Collective
Loading

Project Bulgaria / Проект България 2023

PROJECT

Проекта на Beyond Trees в България 2023

Budget


Transparent and open finances.

View all transactions
Contribution #726665
Contribution #713430
Contribution #710649
£
Today’s balance

£119.72 GBP

Total raised

£119.72 GBP

Total disbursed

--.-- GBP

Estimated annual budget

£126.22 GBP

About


Проекта на Beyond Trees в България 2023 
 
Събитието на 1-ви Ноември 2023 е едно прекрасно и нужно начинание. Много добро начало и пример за сътрудничество между хора от различни държави, но с един и същ общ интерес -опазване на природата и превръщане на планетата в по-добро място за живеене.
 
В този проект ще направим няколко неща: 
 
 1. Ще засадим разнообразни дървета, които да помогнат на природата и биоразнобразието. 
 
 2. Ще засадим ядливи растения, които да дават храна за хората и животните. 
 
 3. Ще засадим дърветата на много важно и подходящо място от екологична гледна точка, защото засаждането около водните басейни намалява изпарението на влагата, което ще подобри цялостно екосистемата в района. Мястото е стратегическо и от естетическа и туристическа гледна точка. То ще привлича хората, които ще могат да си отпочинат и намалят нивото на стрес. И съответно подобрят своето психическо здраве. 

Бъдещи Проекти в България: 

Краят на април 2024г заедно с нашите партньори планираме да засадим 300 дръвчета до язовир Студена, на 30 минути от столицата на България.

Какво правим и защо го правим:

Вярваме, че истинска и трайна промяна е възможна само чрез по-добри вътрешни процеси за вземане на решения. По-добрите решения идват от по-високо ниво на съзнание за нас самите, хората около нас и средата, в която живеем. Поради тази причина Beyond Trees инициира и подкрепя проекти и инициативи за засаждане на дървета, които се фокусират върху самосъзнанието и благополучието.

Повече самосъзнание и благополучие = по-холистично и далновидно вземане на решения: 

Ключът към опазването на околната среда е не само да засадим повече дървета, но и да подобрим цялостното качество на решенията, така че да не повтаряме грешките, довели до екологични проблеми, което неминуемо води до много природни аномалии и оказва въздействие върху животните, растенията и хората. Като изследваме по-доброто вземане на решения, можем да заключим, че един наистина осъзнат човек не би могъл да навреди на околната среда, тъй като вътрешните му процеси на вземане на решения биха били различни. Изследване на Daniel Goleman et al, The New Leaders 2002, показва, че такива хора правят по-стратегически и рационални решения, имат по-висока емоционална интелигентност и действията им не биха били недалновидни. Следователно те биха били по-склонни да разберат реципрочната връзка между тях и мястото, където живеят.

Мисията на Beyond Trees е чрез нашите проекти за засаждане да насърчим условията за вземане на по-добри решения. Същевременно подкрепяме инициативи, които помагат да подобрим цялостното ни съзнание за себе си и за света около нас. Това е посланието, което искаме да донесем на нашата донорска общност и на всички прекрасни хора, които срещаме всеки ден. 
 
    „Истински самоосъзналите се хора почитат околната среда, защото разбират реципрочната връзка между себе си и мястото, където живеят.“ 
    - Beyond Trees Нашите проекти за засаждане на дървета

Beyond Trees подкрепи проекти за засаждане на дървета в следните области: 
 
- Градско засаждане на дървета за подобряване на психичното здраве на жителите.
- Засаждане в училищата за екологично образование на децата.
- Засаждане на овощни дървета в развиващите се страни за намаляване на бедността.
- Създаване на коридори за дивата природа в подкрепа на биоразнообразието.
-  Корпоративен и доброволчески опит за засаждане за собственост на общността и поемане на отговорност.

Примери за завършени проекти:

Роха, щат Махаращра, Индия: общностите в селските части на Индия често страдат от бедност и недохранване. Нашите партньори Kindness Unlimited избраха нетрадиционен подход. Като дават на домакинствата местни овощни дървета за отглеждане, те дават възможност на местните жени и деца и им показват, че могат да поемат контрол над собствения си живот и поминък. Засадени дървета: 3265 и повече ще бъдат засадени скоро. Подкрепени от SDGs: 1,2,15,17. 

Местоположение: The Grove, Уотфорд, окръг Хартфордшир, Обединеното кралство: Благодарение на опита нещо абстрактно става реалност. Чрез организиране и провеждане на дни за засаждане в които фирми и доброволци работят заедно, този градски проект има за цел да обедини общността и да покаже на хора от всички възрасти как едно просто действие, като засаждане на дърво, може да им помогне да превърнат местната среда в по-обогатяващо място за живеене. Засадени дървета: 1000 и повече ще бъдат засадени скоро. Подкрепени от SDGs: 3, 11, 13, 15. 

Риджънт Парк, Лондон, Обединеното кралство: благодарение на сътрудничеството с The Conservation Volunteers на Дейвид Атънбъро, имахме привилегията да засадим осем възрастни дървета в Риджънтс Парк, един от шестте кралски парка в Лондон. Денят на засаждането премина при строги мерки за здраве и безопасност по време на Covid, а дръвчетата бяха засадени в памет на починалите по време на пандемията. Засадени дървета: 8 зрели дървета с височина осем фута. Подкрепени от SDGs: 3, 11, 15.

В този проект Beyond Trees участва в организирането на събитието. Поема транспортните разходи. Спонсорира покупката  на храстите, овошките, по-големите дървета, компост и мулч. Доброволците от Beyond Trees не са на заплата, а всичките събрани дарения отиват за осъществяването на този и бъдещи проекти. Останалата част от дърветата и организацията са предоставени от нашите партньори.


Нашите партньори в България : 

 No Till & Reforestation Bulgaria. НПО(сдружение), което се занимава основно с образование на големи и малки производители, за това как да отглеждат храна без да използват химически (отровни) препарати и торове, което ще помогне драстично на климата, биоразнообразието, почвите, пчелите, чистотата на реките и водните басейни и много други неща.

 Гората БГ(фондация) е най-голямата организация за засаждане на дървета в България. Тя подпомага различни каузи за постоянното подобряването на условията за живот дори и при бедствия, като наводнения и земетресения. Създател на център за жени и деца бягащи от войната в Украйна. Организация, която обединява много хора да работят заедно по различни проблеми. Отличен пример, за това, че много неща зависят от всеки един човек, и че всеки може да направи по нещо добро всеки ден.
 

Our team

Oliver Nowell

Admin
All we have to decide is what to do with the ti...

Piotr Lesniak

Admin
Create the world you want.

Dr Padideh Tosti

Admin
Every contribution matters!

Contribute


Become a financial contributor.

Financial Contributions

One-time contribution
Дарение по ваш избор за Проекта на Beyond Trees в България 2023.

Натиснете тук, за да направите дарение по ваш избор на Beyond Trees, за засаждане на дървета в България и останалия свят.

Starts at
£1 GBP
Recurring contribution
Месечно дарение България 2023

Месечно дарение: Натиснете тук, за да направите месечно дарение на Beyond Trees за засаждане на дървета в България и останалия свят!

Starts at
£10 GBP / month

Latest activity by


Be the first one to contribute!
One-time contribution
Еднократно дарение България 2023

Еднократно дарение за Проекта на Beyond Trees в България 2023. Натиснете тук, за да направите еднократно дарение на Beyond Trees за засаждане на д... Read more

Starts at
£15 GBP
One-time contribution
Еднократно дарение България 2023

Еднократно дарение за Проекта на Beyond Trees в България 2023. Натиснете тук, за да направите еднократно дарение на Beyond Trees за засаждане на дъ... Read more

£100 GBP

Latest activity by


Be the first one to contribute!
Custom contribution
Donation
Make a custom one-time or recurring contribution.

Latest activity by


+ 2

Project Bulgaria / Проект България 2023 is all of us

Our contributors 6

Thank you for supporting Project Bulgaria / Проект България 2023.

Elina

Дарение по ваш избор за Про...

£50 GBP

Ilya

£25 GBP

Maya Lekova

£20 GBP

Guest

Еднократно дарение Българи...

£15 GBP

V Tsvetanov

Дарение по ваш избор за Про...

£10 GBP

Selin

£10 GBP