Open Collective
Open Collective
Loading

Grundkurs i omställning - Kalmar

En helgkurs som ger dig verktyg för att sätta i gång omställningen i dina lokala sammanhang.

Saturday, October 28, 2023, 9:30 AM - Sunday, October 29, 2023, 5:00 PM (UTC+02:00)

About


Är du nyfiken på vad Omställning kan betyda för dig och din bygd? Den här tvådagars helgkursen ger inspiration och verktyg för att du ska kunna starta ett omställningsinitiativ där du bor, eller verka för omställning till hållbarhet i din förening, på din arbetsplats eller i ditt eget liv.

Kursen ger handfasta exempel, djupare reflektioner, praktiska tips, värdefulla nätverk i ett omväxlande och kreativ upplägg. Såväl inre som yttre omställning, på såväl individ- som lokalsamhälle nivå, behandlas. Nya insikter och ökad medvetenhet brukar lyftas fram som positivt i kursvärderingen efter den här kursen.


Bakgrund

Grundkurs i Omställning (Transition Launch) kommer ursprungligen från internationella Omställningsrörelsen (Transition Network) men är anpassad till och väl beprövad för svenska förhållanden. Du får uppleva en rad spännande metoder som du själv direkt kan använda i grupper du arbetar med. Läs mer om kursen här


Om Omställning

Vi lever i en tid där mycket står på spel, budskapen är motsägelsefulla och oron breder ut sig. Larmrapporter om klimat, energipriser, ekosystemkollaps, livsmedelskris, ohållbar tillväxtekonomi, avgrundsdjupa orättvisor kan kännas förlamande.

Omställning tar avstamp i kriserna men fokuserar på att finna alternativa vägar för att möta en osäker framtid. Möjlighetstänkande, vision och samverkan kan skapa ett mer livsvänligt, rättvist och hållbart samhälle här och nu. Enkla saker som att odla mer av sin egen mat, samäga, byta och hjälpas åt i bygden är viktiga milstolpar för en större förändring och en enda människas perspektivskifte kan få oanade spridningseffekter. Omställning är att börja leva den framtid vi längtar efter och ha roligt tillsammans under tiden.


Plats

Studiefrämjandet Kalmar, Skälbyallen 6.


Kurstider

 28-29 oktober, 2023. Lördag 10-18 (start med fika 09.30), söndag 9-16


Mat

Vegetarisk lunch och fika serveras båda dagarna och ingår i kursavgiften. Ange i din anmälan om du behöver specialkost.


Boende

Boende ingår inte i kursavgiften. Vi förmedlar boende hos lokala kursdeltagare och även stugor, vandrarhem och hotell. Ange i anmälan om du behöver eller kan erbjuda boende.


Kursavgift

800 kronor


Anmälan

Senast 10/10

Our team

Arci Pasanen

Admin
För en rörelse som verkar för Livet!

Carl

Admin
Open Collective
Make your community sustainable.

Platform

Join

  • Create a Collective
  • About Fiscal Hosting
  • Discover
  • Find a Fiscal Host
  • Become a sponsor
  • Become a Host

Community

Company